Duurzame Energie

Zonnepanelen 940

Actief in duurzame energie met zonnepanelen, zonneboilers en oplaadsystemen

Wij gaan als installateur met onze tijd mee en vinden duurzame energie belangrijk. Daarnaast is het ook rendabel voor u, als klant. Omdat we het zo belangrijk vinden, hebben we een aantal stappen genomen om duurzame energie naar huishoudens te brengen.

  • Sinds 2011 zijn we lid en mede-eigenaar van SunNed. Een collectief van installateurs die installaties op zonne-energie leveren. Wij kopen samen in, maar verzorgen individueel montage, garantie, nazorg, monitoring en service van de zonnepanelen.
  • Sinds 2012 plaatsen we oplaadsystemen voor elektrische auto’s. De eerste laadpaal kwam op onze eigen parkeerplaats voor onze Opel Ampera. Inmiddels hebben we vele bezitters van een elektrische auto voorzien van een oplaadpunt. Veel met zonnepanelen.
  • We maken deel uit van de PV Alliantie. Deze alliantie heeft regelmatig acties voor zonnepanelen. Daarbij werkt zij samen met deA, de lokale energiecoöperatie van en voor inwoners en bedrijven in gemeente Apeldoorn.
  • Zon voor huur is een project dat wij verzorgen voor plaatselijk energie bedrijf deA. Samen met verschillende woningstichtingen installeren wij zonnepanelen op huurwoningen. Dit gebeurt zodra er nieuwe bewoners in een huurhuis trekken. Wij werken in dit project samen met de volgende woningstichtingen: De Goede Woning, De Woonwensen en Ons Huis.

Met een zonneboiler verbruikt u minder aardgas

Elk jaar tot wel 60% minder aardgas gebruiken voor uw warm water? Kies dan voor een zonneboiler. Zonnecollectoren verwarmen met gewoon daglicht via een gesloten circuit het water in de boiler tot zo’n 80 graden. We sluiten de boiler aan op de hr-ketel die u al in huis heeft. De zonneboiler is goed geïsoleerd, waardoor nauwelijks warmte verloren gaat. Op zonnige dagen verwarmt zonne-energie het water voor uw douche, bad en keuken op een duurzame manier. Op dagen met weinig zonlicht springt uw hr-ketel bij, zodat u van alle comfort blijft voorzien.

Met zonnepanelen maakt u goedkoop uw eigen energie

Voor niets gaat de zon op. Profiteer ervan! Met zonnepanelen maakt u uw eigen elektriciteit. Dit is goed voor de natuur én voor uw portemonnee. Wij leveren en plaatsen twee typen zonnepanelen en omvormers met een string aansluiting of met optimizers. U verdient uw zonnepanelen op relatief korte termijn terug en dit komt mede omdat de BTW op zonnepanelen kan worden teruggevorderd. Dit regelen wij voor u via het collectief SunNed, waarvan wij deel uit maken.

  • Poly zonnepanelen

Ons meest gangbare zonnepaneel voor platte daken. Met een toegankelijke prijs en uitstekende kwaliteit levert dit zonnepaneel al uw stroom. Een Poly-zonnepaneel met zijn traditionele look is een hoogwaardig onderdeel en juiste keuze van uw zonnepaneleninstallatie.

  • All Black Mono zonnepanelen

All Black Mono zonnepanelen zijn de panelen met de mooiste uitstraling. Prachtig afgewerkt, zonder kleurverschil tussen de cellen en het frame. Deze volledig zwarte zonnepanelen liggen prachtig op uw dak en is de juiste keuze als u een esthetisch dak wilt. Daarnaast mogen deze zonnepanelen, na toestemming, op monumenten worden geplaatst. All Black Mono zonnepanelen zijn misschien iets kostbaarder dan de traditionele zonnepanelen met aluminium frame. Maar als u bedenkt dat u ongeveer 30 jaar tegen de zonnepanelen aankijkt, dan is het die extra investering zeker waard. Met deze zonnepanelen voegt u een extra dimensie toe aan uw ‘groene dak’.

Meer energie bij schaduw met een SolarEdge optimizer

Zonnepanelen met een SolarEdge optimizer leveren meer energie, juist bij schaduw. Wij installeren deze optimizers standaard, wanneer wij zonnepanelen plaatsen in combinatie met SolarEdge.

Hoog rendement bij de zonnepanelen die wij leveren

De zonnepanelen die wij leveren, geven langer een hoog rendement. Ze leveren de eerste 10 jaar gegarandeerd minimaal 90% van hun vermogen. Na 25 jaar is dat nog zeker 80%. Bij veel goedkopere zonnepanelen loopt, door een te hoge degeneratie, na verloop van tijd het rendement hard terug.

Wilt u meer weten over het opwekken van duurzame energie, of een offerte bij u aan tafel doorspreken? Neem dan contact met ons op, of bel: 055 5213 527.