Dakwerk

Dakgoten van zink of koper

Dakgoten zijn nodig om regenwater op te vangen en af te voeren, maar bepalen voor een belangrijk deel ook de uitstraling van uw woning. Wij installeren standaard, stijlvolle halfronde en rechthoekige dakgoten. Daarnaast:

  • maken we goten op maat voor nieuwe woningen
  • vervangen we bestaande dakgoten
  • restaureren we dakgoten van monumentale bouwwerken

Voor uw dakgoot kunt u kiezen uit twee materialen.

  • Zinken dakgoten

Zink is een zeer duurzame keuze voor dakgoten. Het maken van zinken dakgoten is arbeidsintensief. Daar staat tegenover dat de kwaliteit en de levensduur het bijna altijd aantrekkelijk maken om voor zink te kiezen. Een zinken dakgoot die op de juiste manier is aangebracht, kan een levensduur hebben van 35 jaar. Daarom zijn bijna alle goten gemaakt van zink. Hetzelfde geldt voor zink als bekleding voor een dakkapel of erker. Heeft u lekkage, bijvoorbeeld door een beschadiging van een dakpan of takken, dan laat een zinken goot zich betrekkelijk snel en eenvoudig repareren. Dit is een groot voordeel ten opzichte van kunststof dakgoten. Door de uitzonderlijk mooie en degelijke uitstraling kiezen steeds meer mensen voor zinken goten in plaats van goten van kunststof.

  • Koperen dakgoten

Koper heeft niet alleen een heel specifieke uitstraling, het heeft ook een heel lange levensduur van wel 80 jaar. Door de invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid. Het wordt eerst donkerbruin van kleur en krijgt na verloop van tijd de karakteristieke groene kleur.

Bitumen dakbedekking voor platte daken

Voor platte en licht hellende daken is een dakbedekking van bitumen heel geschikt. Deze dakbedekking is er met of zonder isolatie. We komen graag bij u langs voor een deskundig advies. We kijken dan wat voor úw dak de beste oplossing is om te voorkomen dat water en sneeuw uw kostbare woning, schuur, garage of bedrijfspand binnendringt. Daarna maken we voor u een offerte op maat.

Ook kunnen we een jaarlijkse dakinspectie uitvoeren zodat u weet wat de conditie van de bedekking is en de algehele staat van het dak.

Wilt u meer weten over bitumen dakbedekking en zink- en koperwerk, neem dan contact met ons op, of bel: 055 5213 527.